700 mensen op Geen Mens Is Illegaal demonstratie

Vandaag demonstreerden 700 mensen onder het motto: ‘Geen Mens Is Illegaal’ door het centrum van Den Haag. Uit vier AZC’s waren vluchtelingen afgereisd waaronder veel kinderen uit gezinslocaties.

Bij het Vredespaleis verzamelden zich 500 mensen. Na een toespraak vanuit de Anti-Fascistische Actie die de demonstratie organiseerde ging de demonstratie van start. Tijdens de route sloten zich nog meer mensen aan zodat de demonstratie groeide tot 700 mensen. In het centrum werd er nog een toespraak gehouden door Stop the War on Migrants over de militarisering van de Europese grenzen en de bedrijven die daarop winst maken.

Op het eindpunt bij het Helena van Doeverenplantsoen gaven meerdere kinderen uit AZC’s emotionele toespraken over hun situatie. Over de vrienden die ze gemaakt hebben, over hun leven wat ze hier hebben opgebouwd en wat ze later willen worden. Ook sprak er iemand van de actiecampagne Geen Kind aan de Kant over de situaties in gezinslocaties en hoe het migratiebeleid impact heeft op kinderen.

https://platform.twitter.com/widgets.js

We kijken terug op een zeer goede en geslaagde demonstratie. We willen iedereen bedanken die naar de demonstratie is gekomen, in het bijzonder iedereen die uit AZC’s zijn gekomen. De strijd houdt zeker niet op na deze demonstratie. De strijd gaat onverminderd door. We zien jullie op de straten!

AFA Nederland

Leave a comment